tiistai 3. lokakuuta 2017

Toimintatiistai



Niin se meni taas yksi tiistaipäivä nopeasti. Aamu alkoi perhekerholla, jonne tänään onneksi kerettiin ajoissa ja mentiin autolla. Alunperin suunnitelma oli mennä kävellen ja Kokkosen pyörällä, mutta oli niin huono ilma ja molemmat tytöt yskäisiä sekä väsyneitä, että suosiolla otimme auton alle.

Yöllä tuli itsekin nukuttua kyllä huonosti, kun Kokkonen herätteli yöllä ja siihen heräsi myös Eevikki. Hyvin nukkumiseen olisi kuopuksen puolesta olleet hyvät mahdollisuudet, mutta esikoinen päätti tällä kertaa iskeä ja herättää ainakin kolmeen kertaan ja vielä vaatien jonkin aikaa pientä rauhoittelua jokaisella kerralla.







Kerhon jälkeen tultiin kotiin syömään ja pakattiin eväät mukaan, kun suunnattiin vielä värikylpyharrastukseen. Eevikki sai tänään sormiruokailla ja ottaa vauhtia värikylpyilyyn. Neiti sai maistella tutun porkkanan lisäksi parsakaalia. Hyvin maistui ja tällä kertaa jopa ymmärsi laittaa suuhun sen sijaan, että heittäisi kaikki lattialle.

Kun saatiin ruokailut hoidettua, vaihdettiin jo kotona värikylpyvaatteet ja niiden vaihtamiseen saakka Kokkonenkin oli erittäin reipas, kunnes lupasin purkkaa ja keskittyminen painottui sen pureskeluun. Useampaan kertaan käskin tulla laittamaan lenkkarit jalkaan, mutta vitkuteltiin vaan ja lopuksi kun ne sattuivat eksymään jalkojen suuntaan, niin keskityttiin kengännauhoihin.

Myöhästyttiin värikylvystä, onneksi, koska en olisi näiden lapsosten kanssa jaksanut kiertää taidemuseon näyttelyä eikä se olisi kumpaakaan kiinnostanut. Onneksi ehdittiin maalaamaan ja Kokkosen taideteoksesta tuli Titinalle moottoripyörän kyydissä. Missä lie katsonut Titinallea, kun ei kotona ainakaan seurata, ainoastaan jumpassa kuunnellaan musiikkia. Eevikki taasen suttaili vaan vähäsen tällä kertaa ja muuten ihmetteli jättäen isomman kökön maalia maalamatta.






Värikylvyn jälkeen tuli turhaa ajelua, kun piti noutaa muutamat nettikirppikseltä ostetut ruokalaput ja ei ollutkaan kolikoita. Piti ajaa nopeimmalle pankkiautomaatille nostamaan rahaa ja vielä käymään tankilla. Lopulta päästiin hakemaan ruokalaput, josta Prismaan ostamaan muutamat maanantaiselta kauppareissulta puuttuneet jutut.

Prismasta kotiin ja pieni istahdushetki, jonka jälkeen ruvettiin yhteistuumin Kokkosen kanssa pesemään legoja, jotka huusin nettikirpparilla siskoni kaverilta. Aikas hyvää settiä saatiin, muun muuassa Ryhmä Hau leikkeihin sopivia ajoneuvoja ja vahtitornin rakentamiseen tarpeellisia palikoita.




Nyt ollaan iltasella hetki leikitty molempien tyttöjen kanssa yhdessä heidän tulevassa yhteisessä huoneessa, sillä meidän pikku Eevikki oppi tänään menemään itse istumaan. Vähän vielä horjutaan ja kaadutaan, mutta aika hyvin kuitenkin pystyssä pysytään jonkin aikaa. Mukavampi leikkiä kun toinen pysyy hetken paikallaan ja näkee ympärilleen paremmin kuin vatsallaan maatessa. Nyt Eevikki simahti ja Kokkonen vielä vähän leikkii huoneessaan. Hänkin innostunut uusista Duploista ja rakastaa rakennella niillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti