torstai 28. syyskuuta 2017

Omena-kaurapaistos


Meillä on ollut tavoitteena jättää valkoisen sokerin käyttö vähemmälle käytölle, joten olen kokeillut tehdä meille muunlaisia herkkuja. Omena-kaurapaistos on aina ollut yksi oma lemppariherkkuni yhdessä vaniljakastikkeen kanssa ja onneksi se on helppo tehdä ilman sokeria.


Tämän kaurapaistoksen tekeminen on nopeaa ja makeutuksena käytin vaahterasiirappia. Suomalaiset omenat ovat tosi makeita, joten tästä tuli todellista herkkua. Vempullekkin maistui oikein hyvin, vaikka ei tykännyt omeniin jätettävistä kuorista. Kaiken kruunaa itse tehty vaniljakastike, joka myös on helppo tehdä ja omaan makuun mieleinen.

´
Itse en ole voidellut vuokaa, mutta se kannattaa voidella, ettei kaurahiutaleet pala kiinni vuokaan. Lohkoan kolme keskikokoista omenaa vuokaan, ja päälle ripottelen kaurahiutaleet. Näiden päälle kaadan rypsiöljyä ja vaahterasiirappia. En mittaa aineksia, joten alla olevassa ohjeessa on arvioidut määrät aineksista.

Vaniljakastikkeen pohjan teen kermasta ja kermaviilistä. Makeutukseen vaahterasiirappia ja vaniljan makua tuo vaniljajauhe sekä vanilja-aromi. Myös näistä aineksista on arvioidut ainesmäärät.


Omena-kaurapaistos ohje:

3 keskikokoista suomalaista omenaa
3 dl kaurahiutaleita
n. 1/2 dl rypsiöljyä
n. 1/2 dl vaahterasiirappia


Vaniljakastike:

100g kermaviiliä
n. 2dl kermaa
5 tippaa vanilja-aromia
1 rkl Urtekram vaniljajauhetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti