keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Pasin ja Kielon valtakunta synttärit





Viime viikonloppuna juhlittiin meidän 3v. Vellaa sukulaisten kanssa. Juhliin olin kutsunut siis omat vanhempani, miehen vanhemmat, molempien mummut, omat kummini, jotka ovat Vellan ja Eevikin lisäisovanhemmat, molempien sisarukset paitsi veljeä perheineen, koska asuvat niin kaukana eivätkä pääsisi tulemaan sekä lasten serkut eli isosiskoni lapset.

Tarjottavien tekemisen aloitin jo edellisenä päivänä ja niiden parissa puuhastelinkin kahteen saakka yöllä. Koristeluitakin piti laittaa valmiiksi. Kaikesta tästä vaivannäöstä huolimatta synttärivalmistelut venyivät ensimmäisten vieraiden tuloon saakka. Kahvilataus oli valmiina ja osa tarjottavista jo pöydässä, että pahasti en ollut myöhässä ja ehdimmekin ensimmäisen porukan kanssa kahvittelemaan.

Olin porrastanut vieraiden kutsumisen eli kutsuin miehen puolen vieraat klo 13 ja oman puoleni vieraat klo 14. Kahvitteluiden jälkeen oli siis sukulaisilla mahdollisuus jutella toisten kanssa, mutta eihän se sitten niin mennytkään kuin olin ajatellut. Ajatuksenani oli, että suku tutustuisi toisiinsa ja kaikki näkisivät, että ovat Vellalle aivan yhtä tärkeitä ihmisiä. 




Tarjottavaksi makealle puolelle tein nakukakun vadelma -ja sitruunatuorejuustotäytteillä, digestivekeksejä vadelmatuorejuustopäällisellä, donitsit samoilla päällisillä kuin kakussa ovat täytteet, isälleni gluteenittomia keksejä ja digestivekeksejä sitruunatuorejuustopäällisellä.

Suolaisella puolella tarjottiin sipsiä, popcornia, ruisnappeja aurinkokuivatulla tomaattituorejuustolla, tortillapullia paprika-aurinkokuivattu tomaatti-kinkkutäytteellä sekä cocktailtikkuja, jossa kurkkua, broilerpullia, viinirypäleitä ja minitomaatteja. Tarjottavia oli hyvä määrä eikä meille jäänyt synttärijuhlien jälkeen ylimääräistä itselle syötäväksi.

Juomina tarjottiin tietysti kahvia sekä Jaffaa, makuvettä sekä päärynämehua.




Koristeluun tein vihreitä, violetteja, vaal.pun ja keltaisia pompomeja, tulostin Pasin ja Kielon valtakunnasta hahmoja, jotka liimasin pahville ja leikkasin. Pahvista leikkasin lehtiä, kukanvarsia ja kukkia, jotka sinitarralla kiinnitin käytävän peiliin sekä ikkunan reunoihin. Pompomeja ja ilmapalloja ripustin vuorotellen verhotankoihin niin, että niistä tuli niin sanottu koristenauha.

Tarjoilupöydälle sekä keittiön pöydälle laitoin vihreää kaitaliinaa. Astioiden sijaan meillä oli pahvimukit ja lautaset, koska ne sopivat teemaan ja helpotti itseä kun ei tarvinnut olla tiskaamassa kuppeja ja lautasia seuraaville vieraille.

Seuraavaksi onkin Eevikin 1v. juhlat, kun meillä seuraavan kerran kunnolla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti